Grafix Linkedin

Com trobar feina a Linkedin

Amb més de 150 milions d’usuaris (gairebé 3 milions a Espanya), present en 200 països i amb prop de 4.200 milions de recerques durant el passat 2011 podem afirmar que Linkedin és la major xarxa professional del món a Internet.

linkedin-empresas

A més d’una eina excel · lent per fer networking, conèixer les novetats del nostre sector o intercanviar opinions, Linkedin pot ser de gran utilitat per trobar feina. Cada vegada major nombre de Head-hunters, tècnics de selecció o responsables de Recursos Humans rastregen aquesta xarxa social a la recerca del candidat ideal, tècnica coneguda com reclutamiento 2.0. Una dada rellevant és que als Estats Units un 89% reclutadors ja utilitzen les xarxes socials per buscar candidats.

La realitat és que buscar feina ja és un treball per si sol, cal dedicar temps. Per aquest motiu, si volem destacar en Linkedin per trobar feina és important tenir en compte una sèrie de factors:

1. Completa el teu perfil

És important completar al 100% el teu perfil. Això inclou la teva experiència, formació, titular, foto, extracte, especialitats, informació personal i altres dades d’interès com poden ser els teus altres comptes de xarxes socials o blog. Cal parar especial atenció a detallar les funcions desenvolupades en cada lloc de treball i utilitzar paraules clau en les descripcions per facilitar que et trobin.

linkedin_ejecutivos

2. Demana recomanacions

Un perfil amb recomanacions sempre té major credibilitat. No dubtis en demanar-les a les teves antics caps, companys de treball, clients, proveïdors, etc.

3. Construeix una xarxa de contactes del teu sector

Com més contactes tinguis, més presència a la xarxa i possibilitats de ser trobat. De tota manera no convé afegir a tothom, sinó que és important seleccionar minuciosament únicament aquelles persones més afins al nostre sector professional. Presta especial atenció a propietaris d’empresa i responsables de recursos humans ja que habitualment són els encarregats del procés de selecció.

4. Publica actualitzacions periòdicament

Una bona manera de que et vegin i posicionar com expert és compartir regularment informació d’interès amb els teus contactes. Una bona tècnica per optimitzar el temps és sincronitzar les teves publicacions de Linkedin amb altres xarxes socials (Ex: Twitter, Facebook, Youtube, etc.). Pots conèixer com fer-ho en aquest tutorial de href=”http://www.juanmerodio.com/2010/como-integrar-y-sincronizar-tus-perfiles-en-facebook-twitter-y-youtube/” target=””>”Com integrar i sincronitzar els teus perfils a Facebook, Twitter i Youtube ”.

5. Uneix-te a grups del teu sector i participa-hi

Una de les característiques més interessants de Linkedin són els grups. Per destacar uneix-te als grups més importants del teu sector, comparteix informació en ells i participa activament en els debats. A més, la majoria de grups disposen d’una secció especial d’ofertes de treball.

6. Utilitza el cercador d’ocupacions

Linkedin ha millorat moltíssim la seva cercador de llocs de treball i cada vegada més empreses confien en aquesta xarxa social per publicar les seves ofertes. És tan senzill com filtrar les ofertes disponibles per paraules clau sobre lloc de treball, localitat o empresa i inscriure’t-hi. Una tècnica que et pot ajudar és afegir a la teva xarxa la persona que publica l’ocupació i enviar-li un missatge personal exposant perquè pots encaixar en el lloc sol · licitat. És una molt bona manera de mostrar interès pel lloc.

7. Segueix a empreses que t’interessin

Recentment Linkedin ha llançat les pàgines per a empreses. Continua les empreses que t’agradaria treballar t’ajudarà a trobar fàcilment els llocs de treball que demanin, així com obtenir informació rellevant sobre la companyia, com per exemple, trobar les persones encarregades de la selecció de personal.

8. Prepara tus entrevistas

Un cop hagis aconseguit una entrevista, Linkedin et pot aportar una informació molt valuosa sobre l’empresa o persona que et entrevista. Conèixer el seu càrrec, ocupacions anteriors, funcions,a title=”Formacion – Cursos de ofimatica” href=”http://www.grafix.es/es/formacion/ofimatica” target=””>formació o interessos pot donar-te cert avantatge sobre els altres candidats.

Per més informació sobre xarxes socials i màrqueting en línia pots consultar el següent enllaç.