social media

Les millors eines gratuïtes de Community Management

social_mediaDins de les responsabilitats d’un bon Commuinty Manager està la d’escoltar o monitoritzar el que es diu sobre la nostra marca a la xarxa, relacionar-se amb la comunitat, actualitzar els diferents perfils de la forma més productiva o mesurar els resultats de l’estratègia a les xarxes socials. Per realitzar totes aquestes tasques és necessari l’ús d’algunes eines o aplicacions que ens facilitessin la feina.

Encara que hi ha a la xarxa multitud d’eines útils, cada Community Manager acostuma a tenir les seves preferides en funció de la seva experiència i necessitats. A continuació volem recollir només aquelles eines gratuïtes que no poden faltar a la “barra de favorits” de qualsevol professional dels Social Mitjana:

Hootsuite:eina en línia que permet centralitzar la gestió de totes les nostres xarxes socials, programar les actualitzacions, seguir fonts RSS, consultar estadístiques, etc. També pot usar-se per monitoritzar les nostres paraules clau a Twitter.

TweetDeck: aplicació oficial de Twitter molt semblant a Hootsuite. Una de les diferències és que necessites descarregar el programa a l’escriptori per poder utilitzar-lo.

Bit.ly: eina que et permet escurçar les url’s. S’acostuma a fer servir a Twitter causa de la seva limitació a 140 caràcters.

Google Reader: útil eina de Google que permet subscriure a feeds RSS per conèixer els últims missatges en blogs i pàgines web que ens interessi seguir.

Google Alerts: servicio de monitorización de Google que trabaja a través de palabras clave del contenido. Cuando la palabra aparece en el contenido publicado, la aplicación envía un mensaje de alerta por correo electrónico.

Socialmention: se basa en un buscador de conversaciones que ofrece enormes posibilidades y que efectúa un análisis en blogs, micro blogs, Social Media y Web. También muestra datos sobre la frecuencia de las menciones, el tiempo transcurrido desde la última mención, los autores únicos y la cantidad de retweets encontrados.

BoardReader: excel · lent eina que permet localitzar converses en els fòrums.

Google Analytics: Un clàssic que no pot faltar per analitzar el trànsit del teu web de manera senzilla, però exhaustiva. Pots treure resultats discriminant característiques.

Utilitzes alguna eina més? Doncs no dubtis a deixar-nos el teu comentari.