Maps Cardedeu

Les masies de Cardedeu, a Google Maps

Les Masies de Cardedeu a Google MapsUtilitzant la tecnologia Google, l’Ajuntament presenta un mapa temàtic que permet la localització de més d’un centenar de masies i edificis que fins ara no figuraven en línia.

En Cardedeu, els veïns del barri de la Coma, que viuen en masies aïllades, van detectar que les seves cases no figuraven en els mapes en línia, i això dificultava que clients i proveïdors els localitzessin. Davant aquest problema, van demanar a l’Ajuntament si podrien ajudar-los a situar-les en un mapa senzill i fàcil de consultar. Va resultar que, d’acord amb la llei d’urbanisme vigent, ja les tenien pràcticament totes localitzades: es tracta de 114 en total. Utilitzant la tecnologia que ofereix Google Maps, introduir-hi les coordenades de cadascuna i van comprovar sobre el terreny que els noms s’ajustaven a com les anomenen els veïns (Can Boixadera, Can Volardet,Can Calau…).
Així, el consistori ha presentat un mapa temàtic ordenat per topònims que recull la ubicació d’aquestes 114 masies catalogades i habitatges inventariades. Les catalogades, a més, inclouen un enllaç a la fitxa del catàleg , que descriu molt detalladament les característiques i localització de cadascuna. A partir d’ara, doncs, introduint el nom de la masia a Google Maps o, si es prefereix, les coordenades en un GPS, s’obtenen les indicacions per arribar directament i sense perdre. Es tracta d’una iniciativa pionera a la comarca, que posa l’entorn digital al servei del rural.

El mapa, que també pots trobar a la secció Guia del Municipi de la web de l’Ajuntament de Cardedeu, és susceptible de ser actualitzat, així que no es descarta que el nombre de masies introduïdes vagi creixent amb el temps. Pots suggerir modificacions enviant un mail a serveisterritorials@cardedeu.cat.